• ulu_fanua_01

fusi fa'amau fa'amau

fusi fa'amau fa'amau

O le lagolago o le puimana e ta'ua foi o le puimanava ma le lagolago lumbar. O tagata e maualalo le tiga i tua o le a le masani ai. Ae ui i lea, o le le saʻo o le faʻaogaina o le puimanava o le a le gata ina puipuia ai le puimanava, ae mafai foi ona faʻaleagaina ai le tulaga.
O le ofuina o se puimanava mo se taimi umi, o le a faʻaaogaina e psoas le avanoa e "paie", ma o le itiiti ifo o lou faʻaaogaina, o le a vaivai ai. O le taimi lava e sii ai le puipuiga o le puimanava, e le mafai e maso o le puimanava ona faʻafetaui i gaioiga e aunoa ma le puipuiga o le puimanava, e ono mafua ai ni manuʻa fou. O le mea lea, e taua tele le aʻoaʻo e faʻaoga saʻo le lagolago o le puimanava.
O le matafaioi o le puipuiga o puimanava
Puipui musele puimanava ma malolo. O le ofuina o se puimanava e mafai ona fesoasoani i maso pito i lalo e faatumauina ai le tu o le tino, faʻaleleia le tulaga faʻalavelave o musele pito i lalo, faʻamalo maso, ma faʻamalolo faʻamaoniga o le tiga maualalo.

DSC_2227

Fa'asa'o le puimanava e taofia ai le fa'atupuina o fa'ailoga. O le lagolago a le lumbar o le a faʻatapulaʻaina le tele o le lumbar movement, faʻaitiitia le manua e mafua mai i le lumbar movement, ma i se tulaga e mafai ona taofia ai le faʻaleagaina o le lumbar intervertebral disc herniation.
Fa fa'avae o le fa'aogaina o le puimanava puipuiga
1 Fa'aofu i le fa'alavelave mata'utia:
I le tulaga mataʻutia o le faʻamaʻi o le lumbar spine, pe a ogaoga faʻamaoniga o le lumbar, e tatau ona ofuina soo, aua le aveeseina i soo se taimi, ma e mafai ona faʻaogaina faʻatasi ma le physiotherapy toe faʻaleleia. A maeʻa ona ofuina le puimanava, o gaioiga e pei o le lumbar flexion e faʻasaina, ae e le mafai ona faʻaitiitia le kalave. O le mea lea, e tatau lava ona e gauai atu i le aloese mai le mamafa tele i luga o le puimanava pe a ofuina le puimanava. E masani lava, o le faʻamaeʻaina o le olaga i aso uma ma galuega.
2 Aveese a o taoto
E tatau ona e aveese le puimanava pe a e taoto e moe ma malolo. A ogaoga fa'ailoga, e tatau ona e ofuina ma'oti (ofu pe a e tu i luga ma tu) ma 'aua ne'i 'ave'esea i lou loto.
3 e le mafai ona faalagolago i ai
O le lagolago lumbar e iai se tapulaʻa taua i luga o le faʻaogaina o le lumbar spine. E ala i le faʻatapulaʻaina o le aofaʻi ma le tele o le gaioiga o le lumbar spine, e mafai ona malolo le aano o loʻo faaleagaina i le lotoifale, ma faia se siosiomaga lelei mo le toe faʻaleleia o le toto ma le toe faʻaleleia o le tino leaga. Ae ui i lea, o le le gaoioi umi o le puimanava e mafai ona oʻo atu ai i le le faʻaaogaina o maso, faʻaitiitia le fetuutuunai o sooga o le lumbar spine, faʻalagolago i le puimanava, ma e oʻo lava i manuʻa fou ma faʻalavelave.
O le mea lea, i le taimi o le faʻaogaina o le lumbar support, e tatau i tagata gasegase ona faʻasolosolo malie le faʻamalositino i tua i lalo o le taʻitaʻiga a le fomaʻi e puipuia ma faʻaitiitia le atrophy o le musele psoas. A maeʻa ona faʻaitiitia faʻamaoniga, e tatau ona aveese le lagolago o le puimanava. E mafai ona ofuina pe a alu i fafo, tu mo se taimi umi, pe nofo i se tulaga. Mo tagata gasegase pe a maeʻa le taotoga o le lumbar disc herniation, o le taimi faʻaofuofu e sili atu ona talafeagai mo 3-6 vaiaso, e le sili atu nai lo le 3 masina, ma e tatau ona fetuunaʻi le taimi e tusa ai ma le tulaga.

puipui tua5
Filifiliga o lagolago sulugatiti
1 tele:
E tatau ona filifilia le lagolago o le puimanava e faʻatatau i le taamilosaga ma le umi o le puimanava. O le pito i luga e tatau ona oʻo i le pito i luga o le ivi, ma le pito i lalo e tatau ona i lalo o le gluteal cleft. O le pito i tua o le sulugatiti lagolago e tatau ona faʻamafola pe faʻapipiʻi teisi i luma. Aua le fa'aogaina le lagolago puimanava vaapiapi e aloese ai mai le tele o lordosis o le lumbar spine, ma 'aua le fa'aogaina pupuu puimanava lagolago e 'alofia ai le fufusi o le manava.
2 Faamafanafanaga:
O le ofuina o se puimanava talafeagai o loʻo i ai se lagona o le "tu i luga" i le puimanava, ae o lenei taofiofi e lelei. E masani lava, e mafai ona e faʻataʻitaʻia mo le afa itula muamua e aloese ai mai le faʻalavelave.
3 Malosi:
Lagolago sulugatiti curative, e pei o le sulugatiti e ofuina pe a uma le taotoga lumbar spine poʻo le taimi o le lumbar spine e le mautu poʻo spondylolisthesis, e tatau ona i ai se tikeri faʻapitoa e lagolago ai le puimanava ma faʻasalalau le malosi i luga o le puimanava. O lenei ituaiga o lagolago sulugatiti e iai le uamea mo le lagolago.
O manaʻoga mo le puipuiga ma le togafitiga e le maualuga tele, e pei o le lumbar muscle strain poʻo le lumbar degeneration e mafua mai i le lumbago, e mafai ona e filifilia nisi elastic, manava manava.


Taimi meli: Aukuso-14-2021