• ulu_fanua_01

Taofi ua fa'afefeteina

Taofi ua fa'afefeteina

I le tautala e uiga i le faʻamauina o le ua, e le o tagata uma i ai. Pe i malaga faapisinisi po o le ofisa i aso taitasi, e mafai ona e vaai i ai i soo se mea, ae afai e faaaoga le talafeagai, o le a faateteleina ai le faaletonu o tatou ua. Seʻi o tatou aʻoaʻoina i aso nei. Fa'alogo lelei i le fa'aogaina o le fa'alava ua fa'ato'a.

I le faʻaopoopoga i le faʻapipiʻiina ma le taofi o galuega masani a le ua, o le pneumatic neck brace o loʻo i ai foʻi se gaioiga tutusa. O lona faʻavae o le faʻalauteleina o le ua e ala i le fetuunaiga o le maualuga o le ea ea pe a uma le tau. A maeʻa ona faʻaumiumi le ua, e mafai ona faʻamalolo le vevesi o maso o le ua ma faʻamalolo le tiga e mafua mai i le faʻalavelave maso. A maeʻa ona faʻapipiʻi le ulu, e mafai foi ona faʻaitiitia le mamafa o le ulu i luga o le tui vavalo, faʻateleina le va i le va o le vertebrae cervical ma ponaivi, faʻamama le faʻamalosi o neura pe faʻalautele neura mimilo ma vaʻa toto, ma faʻaleleia atili. o le pe o vae pito i luga.
Talu ai ona o le malosi o le traction e mafai ona pulea saoloto e le tagata faʻaoga, e faigofie ona ave, ma o le tele o oloa i luga o le maketi e sili atu ona matagofie, ma e le faʻaogaina i le lautele. Inflatable neck brace e fiafia i ai le tele o tagata.

7
E ui lava e faigofie ma faigofie le faʻaogaina o le ua faʻafefeteina, e le talafeagai mo tagata uma, ma e tele puipuiga i le faagasologa o le ofuina.
Mo tagata
E mafai ona fa'aogaina le fa'a'au o le ua mo nisi o tagata mama'i e maua i le tiga o le ua, e aofia ai le spondylosis cervical, cervical disc herniation, ma isi. E fautuaina e fa'atalanoa se foma'i fa'apitoa a'o le'i ofuina.
O manu'a tuga o le ua po'o osofa'iga mata'utia o le ma'i fa'aa'au e masani lava ona puipuia e fa'a'au fa'afoma'i ua. E tatau ona fa'aoga fa'aeteete pe i lalo o le ta'ita'iga a foma'i fa'apolofesa.

A'o fa'amauina le ua fa'afefeteina, e si'i i luga le ulu e ala i le oomi i lalo o tauau ma le malosi o le tali e fa'atupu e le fatafata ma tua. O tagata e fai si pa'epa'e tino o le a o'o i le fa'anoanoa, ma e tatau ona fa'aeteete pe a fa'aaogaina, aemaise lava fafine paee.

DSC_8308

Faatonuga
A maeʻa ona faʻapipiʻi le fusi o le ua i luga o le ua, faʻafefe malie. A lagona le ulu, taofi le tau o le tau ma matau mo ni nai sekone. Afai e leai se faʻalavelave, e mafai ona e taumafai e faʻaauau pea le faʻafefe seia oʻo ina i ai le vevesi i tua o le ua. A maeʻa ona maua e nisi o gasegase le poto masani i le faʻaaogaina, e mafai ona faʻateleina i latou i le tulaga e faʻamalolo ai le tiga pe faʻamalolo le faʻamaʻi. A maeʻa le faʻatupulaia, e tusa ai ma le tulaga, a maeʻa le 20-30 minute, malolo mo se taimi, ona faʻafefe ai lea mo se vaitaimi.
I le taimi o le faʻaaogaina, faʻalogo i le mataʻituina. Afai o loʻo i ai le manava, faʻamaufaʻailogaina o le fatafata, niniva, tiga poʻo le faʻalavelave, e fautuaina e tuʻu le manava pe fetuunai le tulaga ma le itu o le fusi o le ua. Afai e le aoga, taofi le faʻaaogaina vave ma fesili i se fomaʻi faʻapitoa mo se taʻitaʻiga.


Taimi meli: Sep-10-2021