• ulu_fanua_01

lagolago vae tapuvae

lagolago vae tapuvae

O le tapuvae vae e sili ona talafeagai mo tagata mamaʻi e maua i vae varus, supa cerebral, hemiplegia ma le le atoatoa paraplegia. O le matafaioi a le orthotics o le puipuia ma faasaʻo le faʻaleagaina o vae, faʻalavelave faʻalavelave, lagolago, faʻamautu, ma faʻaleleia galuega. O ona a'afiaga e vaevaeina ile gaosiga o a'afiaga ma fa'aoga a'afiaga.

DSC_2614

E tatau ona i ai uiga nei: lelei i le faʻaleleia atili o lima vae i lalo i le olaga i aso faisoo; e le faigata tele ona ofuina; o le a le lagona e tagata fa'aoga le tele o le le fiafia; maua se foliga talafeagai.
O nisi o gasegase e leʻi ausia le manaʻomia ona o le le talafeagai o laei ma le faʻaogaina o le orthosis. O le mea lea, o le ofuina saʻo o le ki lea i le gaioiga o le orthosis. O puipuiga ma metotia mo le tele o ituaiga o gasegase e ofuina le orthosis o loʻo faʻamatalaina i lalo.

tapuvae tapuvae5
Fa'afefea ona ofuina: Fa'aulu muamua le fusivae vae i ou vae ona tu'u lea i totonu o ou seevae, pe tu'u muamua le fusivae vae i ou seevae ona tu'u ai lea o ou vae i totonu. ma fai faamaumauga talafeagai, i lea laasaga ma lea laasaga. I le masina muamua o le ofuina, e tatau i tagata fou ona alu ese mo le 15 minute i le 45 minute e malolo lelei o latou vae ma faʻafefe o latou vae. Fa'agasolo malie vae i le fa'ama'i. A maeʻa le masina, e mafai ona e faʻagesegese le taimi faʻaofuina i taimi taʻitasi. E tatau i tagata o le aiga ona siaki vae o le ma'i i aso uma e siaki ai po o ma'i po'o ma'i i luga o le pa'u. Taofi vae-vae fou A maeʻa ona aveese e le tagata faʻaoga le fusi, e aliali mai faailoga mumu i luga o paʻu mamafa, lea e mafai ona faʻaumatia i totonu ole 20 minute; afai e le mafai ona faʻaumatia mo se taimi umi pe tupu se mageso, e tatau ona vave logoina le fomaʻi. E le tatau ona e ofuina le fusi o vae i le po e aunoa ma le manaʻoga faʻapitoa a le fomaʻi. E le gata i lea, e tatau ona faʻaeteete ina ia tausia le mama ma le tumama o le tagata lava ia.


Taimi meli: Sep-26-2021